awesome's banner

Sunday, January 20, 2013

Ladang arnab saya pada 2011Assalamualaikum semua, ni lah gambar sangkar2 di ladang saya pada 2011. Tujuan upload ni sebap nak mengimbau kembali kenangan saya diawal penglibatan saya menternak arnab. dan sekarang 2013 dah hampir 4 tahun menternak arnab. banyak suka duka, kejayaan dan kegagalan, rintangan dll. Bermula dari 2 ekor arnab. kini saya mempunyai hampir 350 ekor arnab pelbagai baka dan kualiti. Teras perniagaan saya yang pada awalnya hanya tertumpu pada membekal daging arnab, kini saya juga membekal arnab hidup dari pelbagai baka peliharaan dan daging, saya juga membekal ubat-ubatan serta peralatan yang berkaitan dgn ternakan terutamanya arnab. Dari tiada apa-apa, kini saya mempunyai syarikat yg berdaftar, pelanggan tetap dan eset ternakan. Alhamdulillah. Tahun 2013 saya merancang untuk membesarkan ladang arnab saya dan berharap akan mempunyai 1000 ekor induk pendaging dan 300 ekor induk baka hiasan pada bulan 12/2013, ribuan terima kasih kepada semua yang pernah berurus niaga dgn saya. tq :)

4 comments:

 1. cayalah cousin gua usahawan berjaya.teruskan semoga sukses.amin...

  ReplyDelete
 2. Tahniah ! Saya bela arnab just untuk suka2..beberapa thn dulu ada niat utk buat secara serius, tp kurang pengetahuan . Mungkin x begitu serasi jg

  ReplyDelete
  Replies
  1. sekarang ade bela lagi ke? arnab ni haiwan yg sensitif n manja.. best bela arnab :) kadang2 bleh terapi minda yg sedang kusut.

   Delete